Shehadeti

Arabisht:

أَشْـهَدُ أَنْ لا إِلـهَ إِلاّ الله  وَأَشْـهَدُ أَنَّ مُحَمّـداً  عَبْـدُهُ وَرَسـولُه

Esh’hedu en la ilahe il-lall-llah ve esh’hedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu

Shqip:

"Deshmojë që nuk ka Zot tjeter perveç Allahut dhe se Muhamedi është robi dhe i derguari i Tij"